peanut og chokoladetærter

lækre små tærter fyldt med peanutknas og chokoladeganach

INGREDIENSER

Mørdej

  • 200 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • lidt salt
  • 80 g koldt smør i tern
  • 2 æggeblommer

peanutknas

  • 25g sukker
  • 25g saltede peanuts

mælkechokoladeganach

  • 150g mælkhokolade
  • 100ml piskefløde
  • 75g sukker
  • 1 nip salt

FREMGANGSMÅDE

mørdej

  1. bland mel og sukker sammen i en skål.
  2. smuldr smørret i melblandingen.
  3. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Den skal være ensartet og glat.
  4. Pak mørdejen ind i film og stil den i køleskabet i 1/2 til 1 time før anvendelse.
  5. varm ovnen op til 180 grader.
  6. rul dejen ud og stik den ud i cirkler som passer ned i dine tærteforme.
  7. bag mørdejen i 6-8 min, eller til den er gylden.
  8. lad mørdejen køle af før du fylder dem.

peanutknas

  1. smelt langsomt sukker til gylden karamel i en gryde
  2. når sukkeren er smeltet tages gryden straks af varmen og peanuts røres i.
  3. hæld de kamalliserede peanuts ud på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af.
  4. hak peanuts fint i en minihakker.

mælkechokoladeganach

  1. smelt mælkechokolade i en skål over et vandbad.
  2. Når chokoladen er smeltet tager du skålen af varmen.
  3. kom fløden i en grype og kog den op.
  4. imens smeltes sukkeret til en gylden karamel i en anden gryde
  5. når sukkeret er gyldent tages gryden straks af varmen.
  6. tilsæt nu den varme fløde i sukkeret lidt af gangen mens du rør hurtigt med et piskeris.
  7. hæld karamellen over chokoladen, mens du rører i skålen.
  8. rør til ganachen samler sig og bliver smuk og blank
  9. smag til med salt og stavblend.
  10. kom ganachen i en sprøjtepose og den er klar til at fylde skallerne.

samling

  1. tag en mørdejsskal og fyld den halvt med peanutknas.
  2. kom ganach overnpå peanutknasen og drys med lidt spiseligt glimmer eller krymmel.




© 2023 Maries opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang