peanut og chokoladetærter
lækre små tærter fyldt med peanutknas og chokoladeganach
INGREDIENSER
Mørdej
- 200 g hvedemel
- 75 g sukker
- lidt salt
- 80 g koldt smør i tern
- 2 æggeblommer
peanutknas
- 25g sukker
- 25g saltede peanuts
mælkechokoladeganach
- 150g mælkhokolade
- 100ml piskefløde
- 75g sukker
- 1 nip salt
FREMGANGSMÅDE
mørdej
- bland mel og sukker sammen i en skål.
- smuldr smørret i melblandingen.
- Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Den skal være ensartet og glat.
- Pak mørdejen ind i film og stil den i køleskabet i 1/2 til 1 time før anvendelse.
- varm ovnen op til 180 grader.
- rul dejen ud og stik den ud i cirkler som passer ned i dine tærteforme.
- bag mørdejen i 6-8 min, eller til den er gylden.
- lad mørdejen køle af før du fylder dem.
peanutknas
- smelt langsomt sukker til gylden karamel i en gryde
- når sukkeren er smeltet tages gryden straks af varmen og peanuts røres i.
- hæld de kamalliserede peanuts ud på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af.
- hak peanuts fint i en minihakker.
mælkechokoladeganach
- smelt mælkechokolade i en skål over et vandbad.
- Når chokoladen er smeltet tager du skålen af varmen.
- kom fløden i en grype og kog den op.
- imens smeltes sukkeret til en gylden karamel i en anden gryde
- når sukkeret er gyldent tages gryden straks af varmen.
- tilsæt nu den varme fløde i sukkeret lidt af gangen mens du rør hurtigt med et piskeris.
- hæld karamellen over chokoladen, mens du rører i skålen.
- rør til ganachen samler sig og bliver smuk og blank
- smag til med salt og stavblend.
- kom ganachen i en sprøjtepose og den er klar til at fylde skallerne.
samling
- tag en mørdejsskal og fyld den halvt med peanutknas.
- kom ganach overnpå peanutknasen og drys med lidt spiseligt glimmer eller krymmel.
