Fastelavnsboller

Lækre luftige og bløde fastelavnsboller med creme og chokolade.

INGREDIENSER

Bamseboller

  • 2,5 dl mælk
  • 1,5 dl koldt vand
  • 40g gær
  • 3 tsk sukker
  • 2 æg (1 i dejen + 1 til pensling)
  • 600g hvedemel
  • 1 spsk durum mel (kan undlades)
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 8 g salt
  • 25 g blødt smør

vaniljecreme

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1,5 spsk maizena
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 dl mælk


    FREMGANGSMÅDE

    1. smuldr gær i en skål, kom vand og mælk i skålen.
    2. kom sukker i og rør til gæren er opløst.
    3. kom æg, mel, durum, salt og kardemomme i og ælt dejen til den er glat, smidig og slipper kanterne i skålen (5-8 min).
    4. skær smørret ud i mindre stykker og ælt det godt i dejen.
    5. kom dejen i en pose eller dæk den med husholdningsfilm og læg et viskestykke oven på, lad den hæve 40 minutter ved stuetemperatur.
    6. når dejen er hævet rulles den ud i et kvadrat og del den i firkanter.
    7. kom 1 tsk creme på hver firkant og fold hjørnerne ind over midten.
    8. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
    9. tænd ovnen på 220g over/unervarme, pisk æg og pensl bollerne.
    10. bag bollerne i 12-15 minutter til de er gyldne. Lad bollerne afkøle og kom lidt glasur på.

    Vaniljecreme

    1. kom æggeblommer, sukker, maizena og vaniljesukker i en gryde og pisk det sammen til en jævn masse.
    2. tilsæt mælk og tænd komfuret på midel varme og pisk konstant til cremen begynder at tykne 
    3. tag cremen af varmen og køl den ned inden den puttes i bollerne.


    © 2023 Maries opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
    Drevet af Webnode Cookies
    Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang