Flade bløde madbrød
lækre flade bløde madbrød, godt til kryddret mad
INGREDIENSER
- 15 g gær
- 2 dl lunkent vand
- 1 spsk flydende honning
- 1 tsk salt
- ca. 350 g godt hvedemel
- 1/3 dl olivenolie
Topping
- mayonaise
- frø eller kerner
FREMGANGSMÅDE
- udblød gæren i det lunkne vand.
- tilsæt salt og honning.
- rør melet i dejen til den er lidt fast.
- tilsæt olien tilsidst, mens du ælster dejen godt. Brug en maskine, hvis du har.
- Lad dejen hæve i ca. 30 min.
- tænd ovnen på 225 grader.
- rul dejen ud til et stort, fladtbrød og løft den over på en bageplade beklædt med bagepapir.
- lad dejen hæve 10 min.
- pensl dejen med mayonnaise og drys nigellefrø på.
- skær eventuelt brødet ud i otte slices inden du bager det (brødet gror lidt sammen under bagning, men det gør ikke noget)
- bag brøde i ovnene ved 225 grader i ca. 12 min.
