Høje tærter

lækre høje tærter med pistacie og hindbær.

INGREDIENSER

Mørdej

  • 200 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • lidt salt
  • 80 g koldt smør i tern
  • 2 æggeblommer

hindbær gele

  • 150g hindbær 
  • 1 blad husblas
  • 20 g sukker
  • 1 spsk vand

pistacie skum

  •  1 spsk pistacie creme
  • 1 dl fløde

hindbær ganache

  • 100 g god hvid chokolade
  • 40 ml piskefløde
  • 25-40 ml hindbær puree

pynt

  • tørrede blomster


FREMGANGSMÅDE

mørdej

  1. bland mel og sukker sammen i en skål. 
  2. smuldr smørret i melblandingen.
  3. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Den skal være ensartet og glat. 
  4. Pak mørdejen ind i film og stil den i køleskabet i 1/2 til 1 time før anvendelse.
  5. varm ovnen op til 180 grader.
  6. rul dejen ud og kom i dine høje tærteforme.
  7. bag mørdejen i 6-8 min, eller til den er gylden.
  8. lad mørdejen køle af før du fylder dem.

hindbær gele

  1. læg husblasen i koldt vand i cirka 10-15 minutter.
  2. Bland vand, sukker og hindbær sammen i en gryde og lad det simre til hindbærrene kan moses.
  3. Sigt hindbærmassen, der bliver omkring 1 dl.
  4. Klem husblasen fri for vandet og rør den ud i den varme hindbærsaft.
  5. Lad hindbærsaften køle af.
  6. Hæld geleen forsigtigt ned i de høje mørdejsbunde. 
  7. Sæt tærterne på køl til næste element er klar.

pistacie skum

  1. pisk fløden til flødeskum.
  2. vend pistacie cremen, med flødeskummen og kom i en sprøjtepose.
  3. Fyld dine tærter med pistaciecremen og sæt på køl.

hindbær ganache

  1. Hak den hvide chokolade fint og kom den op i en skål.
  2. varm piskefløden i en lille gryde til det koger.
  3. Tag gryden af varmen så snart det koger og hæld fløden over den hvide chokolade. Lad det stå i 1 minut, rør derefter rundt til chokoladen er smeltet helt.
  4. Tilsæt champagne lidt af gangen mens du rør godt rundt (du vurdere selv hvornår den smager af nok.
  5. Kom lidt film over skålen og stil ganachen i køleskabet.
  6. Når ganachen er kølet af kan du putte den i en sprøjtepose og pynte kagerne.

pynt

  1. pynt kagerne fint af ligesom du syntes.




© 2023 Maries opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang