Høje tærter
lækre høje tærter med pistacie og hindbær.
INGREDIENSER
Mørdej
- 200 g hvedemel
- 75 g sukker
- lidt salt
- 80 g koldt smør i tern
- 2 æggeblommer
hindbær gele
- 150g hindbær
- 1 blad husblas
- 20 g sukker
- 1 spsk vand
pistacie skum
- 1 spsk pistacie creme
- 1 dl fløde
hindbær ganache
- 100 g god hvid chokolade
- 40 ml piskefløde
- 25-40 ml hindbær puree
pynt
- tørrede blomster
FREMGANGSMÅDE
mørdej
- bland mel og sukker sammen i en skål.
- smuldr smørret i melblandingen.
- Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Den skal være ensartet og glat.
- Pak mørdejen ind i film og stil den i køleskabet i 1/2 til 1 time før anvendelse.
- varm ovnen op til 180 grader.
- rul dejen ud og kom i dine høje tærteforme.
- bag mørdejen i 6-8 min, eller til den er gylden.
- lad mørdejen køle af før du fylder dem.
hindbær gele
- læg husblasen i koldt vand i cirka 10-15 minutter.
- Bland vand, sukker og hindbær sammen i en gryde og lad det simre til hindbærrene kan moses.
- Sigt hindbærmassen, der bliver omkring 1 dl.
- Klem husblasen fri for vandet og rør den ud i den varme hindbærsaft.
- Lad hindbærsaften køle af.
- Hæld geleen forsigtigt ned i de høje mørdejsbunde.
- Sæt tærterne på køl til næste element er klar.
pistacie skum
- pisk fløden til flødeskum.
- vend pistacie cremen, med flødeskummen og kom i en sprøjtepose.
- Fyld dine tærter med pistaciecremen og sæt på køl.
hindbær ganache
- Hak den hvide chokolade fint og kom den op i en skål.
- varm piskefløden i en lille gryde til det koger.
- Tag gryden af varmen så snart det koger og hæld fløden over den hvide chokolade. Lad det stå i 1 minut, rør derefter rundt til chokoladen er smeltet helt.
- Tilsæt champagne lidt af gangen mens du rør godt rundt (du vurdere selv hvornår den smager af nok.
- Kom lidt film over skålen og stil ganachen i køleskabet.
- Når ganachen er kølet af kan du putte den i en sprøjtepose og pynte kagerne.
pynt
- pynt kagerne fint af ligesom du syntes.