bløde, luftige bamseboller
Her er min opskrift på lækre bløde bamseboller.
INGREDIENSER
- 2,5 dl mælk
- 1,5 dl koldt vand
- 40g gær
- 3 tsk sukker
- 2 æg (1 i dejen + 1 til pensling)
- 600g hvedemel
- 1 spsk durum mel (kan undlades)
- 1 tsk stødt kardemomme
- 8 g salt
- 25 g blødt smør
FREMGANGSMÅDE
- smuldr gær i en skål, kom vand og mælk i skålen.
- kom sukker i og rør til gæren er opløst.
- kom æg, mel, durum, salt og kardemomme i og ælt dejen til den er glat, smidig og slipper kanterne i skålen (5-8 min).
- skær smørret ud i mindre stykker og ælt det godt i dejen.
- kom dejen i en pose eller dæk den med husholdningsfilm og læg et viskestykke oven på, lad den hæve 40 minutter ved stuetemperatur.
- når dejen er hævet deles den i 20 stykker og formes til runde boller, kom bollerne på bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- tænd ovnen på 220g over/unervarme, pisk æg og pensl bollerne.
- bag bollerne i 12-15 minutter til de er gyldne. Lad bollerne afkøle og nyd dem med smør og marmelade.