bløde, luftige bamseboller

Her er min opskrift på lækre bløde bamseboller.

INGREDIENSER

  • 2,5 dl mælk
  • 1,5 dl koldt vand
  • 40g gær
  • 3 tsk sukker
  • 2 æg (1 i dejen + 1 til pensling)
  • 600g hvedemel
  • 1 spsk durum mel (kan undlades)
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 8 g salt
  • 25 g blødt smør

FREMGANGSMÅDE

  1. smuldr gær i en skål, kom vand og mælk i skålen.
  2. kom sukker i og rør til gæren er opløst.
  3. kom æg, mel, durum, salt og kardemomme i og ælt dejen til den er glat, smidig og slipper kanterne i skålen (5-8 min).
  4. skær smørret ud i mindre stykker og ælt det godt i dejen.
  5. kom dejen i en pose eller dæk den med husholdningsfilm og læg et viskestykke oven på, lad den hæve 40 minutter ved stuetemperatur.
  6. når dejen er hævet deles den i 20 stykker og formes til runde boller, kom bollerne på bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  7. tænd ovnen på 220g over/unervarme, pisk æg og pensl bollerne.
  8. bag bollerne i 12-15 minutter til de er gyldne. Lad bollerne afkøle og nyd dem med smør og marmelade.
© 2023 Maries opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang