chokolademousse kage 

lækker kage med luftig vaniljebund og blød chokolademousse.

INGREDIENSER

vaniljebund

  • 2 æg
  • 65 g sukker
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 65g hvedemel 
  • 13 g kartoffelmel
  • smør til formen

chokolademousse

  • 125g mælkechokolade
  • 1 blad husblas
  • 1 knivspids salt
  • 2,5 dl piskefløde

glaze 

  • 3 blade husblas
  • 82,5g sukker
  • 0,75 dl mælk
  • 95 g chokolade

FREMGANGSMÅDE

vaniljebund

  1. tænd ovnen på 180 grader.
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det til en luftig masse i cirka 5-8 minutter.
  3. vend mel og kartoffelmel forsigtigt i æggeblandingen.
  4. hæld dejen i en smurt springform(ø20) og bag bunden i cirka 25-30 min
  5. Lad kagen køle af, inden du tager den ud af formen. 

chokolademousse

  1. hak mælkechokoladen fint og kom den i en skål. 
  2. Udblød husblasen i en skål med koldt vand i fem minutter. 
  3. Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet. 
  4. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde
  5. Hæld derefter den varme fløde over den finthakkede mælkechokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt i chokoladen til chokoladen er smeltet. 
  6. Tilsæt 1 knivspids salt. 
  7. Køl chokoladeblandingen ned til håndvarm. 
  8. Pisk resten af fløden til en let flødeskum, og vend det forsigtigt sammen med chokoladeblandingen.
  9. Fordel moussen oven på vaniljebunden. 
  10. sæt kagen i fryseren i 2-3 timer

glaze

  1. Læg husblas i blød i koldt vand ca. 10 minutter.
  2. Bring sukker og mælk i kog i en gryde og kog til sukkeret er helt smeltet. 
  3. Tag gryden af varmen 
  4. Klem husblassen fri for vand og smelt den i den varme blanding.
  5. Hæld den finthakkede chokolade i et blenderglas, hæld derefter den varme blanding over. 
  6. Blend massen med en stavblender til den er ensartet og blank. 
  7. Det er rigtig vigtigt, at der ikke dannes nogle luftbobler når massen blendes. 
  8. derfor holdes blenderen skråt nede i massen imens der blendes, undgå mest muligt at løfte stavblenderen op og ned i massen. 
  9. hvis der kommer bobler så bank evt. glasset med glaze ned i bordet.
  10.  Rør forsigtigt i glazen mens den køler ned til 34-35°C. 
  11. Det er vigtigt at glazen ikke er alt for varm når den hældes ud over kagen, da glazen ellers vil glide af.

© 2023 Maries opskrifter. Alle rettigheder forbeholdes.
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang