chokolademousse kage
lækker kage med luftig vaniljebund og blød chokolademousse.
INGREDIENSER
vaniljebund
- 2 æg
- 65 g sukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 65g hvedemel
- 13 g kartoffelmel
- smør til formen
chokolademousse
- 125g mælkechokolade
- 1 blad husblas
- 1 knivspids salt
- 2,5 dl piskefløde
glaze
- 3 blade husblas
- 82,5g sukker
- 0,75 dl mælk
- 95 g chokolade
FREMGANGSMÅDE
vaniljebund
- tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det til en luftig masse i cirka 5-8 minutter.
- vend mel og kartoffelmel forsigtigt i æggeblandingen.
- hæld dejen i en smurt springform(ø20) og bag bunden i cirka 25-30 min
- Lad kagen køle af, inden du tager den ud af formen.
chokolademousse
- hak mælkechokoladen fint og kom den i en skål.
- Udblød husblasen i en skål med koldt vand i fem minutter.
- Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet.
- Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde
- Hæld derefter den varme fløde over den finthakkede mælkechokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt i chokoladen til chokoladen er smeltet.
- Tilsæt 1 knivspids salt.
- Køl chokoladeblandingen ned til håndvarm.
- Pisk resten af fløden til en let flødeskum, og vend det forsigtigt sammen med chokoladeblandingen.
- Fordel moussen oven på vaniljebunden.
- sæt kagen i fryseren i 2-3 timer
glaze
- Læg husblas i blød i koldt vand ca. 10 minutter.
- Bring sukker og mælk i kog i en gryde og kog til sukkeret er helt smeltet.
- Tag gryden af varmen
- Klem husblassen fri for vand og smelt den i den varme blanding.
- Hæld den finthakkede chokolade i et blenderglas, hæld derefter den varme blanding over.
- Blend massen med en stavblender til den er ensartet og blank.
- Det er rigtig vigtigt, at der ikke dannes nogle luftbobler når massen blendes.
- derfor holdes blenderen skråt nede i massen imens der blendes, undgå mest muligt at løfte stavblenderen op og ned i massen.
- hvis der kommer bobler så bank evt. glasset med glaze ned i bordet.
- Rør forsigtigt i glazen mens den køler ned til 34-35°C.
- Det er vigtigt at glazen ikke er alt for varm når den hældes ud over kagen, da glazen ellers vil glide af.
